Kinderparticipatie-vriendelijke gemeenten volgens Open Limonade

Stichting Open Limonade werkt bij diverse gemeenten in het gebied Drechtsteden/Rotterdam-Rijnmond en alles wat daar in de buurt ligt. We merken dat jeugdparticipatie steeds vaker wordt ingezet en daar zijn we blij mee want: wie weet er nu beter wat nodig is voor de jeugd dan kinderen en jongeren zelf?
Stichting Open limonade biedt hulp bij gemeenten die willen starten met jeugdparticipatie, het onderwerp verder willen uitdiepen, praktische handen en voeten aan kinderparticipatie willen geven of eens geïnspireerd willen worden over dit onderwerp.

Als wij bij een gemeente komen, achterhalen we eerst de exacte vraag en onderzoeken we welke uitdaging er ligt er op gebied van kinder- en jeugdparticipatie. Daarna maken we een plan om mee aan de slag te gaan. Soms betekent dit: de boel opschudden en aanzetten, soms blijven we om een doorlopend programma op te zetten en uit te voeren.

Ons hart gaat sneller kloppen van gemeenten die kinderen actief willen betrekken bij hun leefomgeving en écht willen luisteren naar wat hun burgers van de toekomst te zeggen hebben. Onderstaande gemeenten zijn wat ons betreft (hard op weg om) kinderpartipatie-vriendelijke gemeenten (te worden).

‘met enthousiasme, creativiteit en kennis van zowel beleid als praktijk heeft stichting open limonade ons gestimuleerd met jeugdparticipatie aan de slag te gaan.’ – Evelien (gemeente Papendrecht)